Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owsianka z jesiennymi skarbami - figą, śliwkami i winogronem. cudownie rozgrzewająca i dodająca energii!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35942
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1782
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35942
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1289
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1782
        
        
                Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z syropem klonowym.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Układam pokrojoną figę. Wbijam winogron. Posypuję makiem. Piekę około 30-40 minut. Wyjmuję z piekarnika.