Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owsianka z jesiennymi skarbami - figą, śliwkami i winogronem. cudownie rozgrzewająca i dodająca energii!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 130
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 130
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z syropem klonowym.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Układam pokrojoną figę. Wbijam winogron. Posypuję makiem. Piekę około 30-40 minut. Wyjmuję z piekarnika.