Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
owsianka z jesiennymi skarbami - figą, śliwkami i winogronem. cudownie rozgrzewająca i dodająca energii!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Płatki, otręby i len łączę z przyprawami, rodzynkami, goji i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać zdejmuję ją z gazu. Mieszam z syropem klonowym.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni Celsjusza. Owsiankę przelewam do naczynia żaroodpornego. Węgierki kroję na pół. Układam w owsiance rozcięciami do góry. Układam pokrojoną figę. Wbijam winogron. Posypuję makiem. Piekę około 30-40 minut. Wyjmuję z piekarnika.