Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z dyniowym pure, orzechami, karmelizowanym jabłkiem i syropem klonowym....
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13076
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13076
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4460
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia. Na koniec dodać szczyptę cynamonu i pure z dyni, wymieszać.
W międzyczasie jabłko przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Przełożyć na patelnię, wlać syrop klonowy i 1-2 łyżki wody, smażyć przez 5-6 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone kawałki jabłka, posypać orzechami, polać sosem z patelni.