Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z dyniowym pure, orzechami, karmelizowanym jabłkiem i syropem klonowym....
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19993
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244567
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19993
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244567
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia. Na koniec dodać szczyptę cynamonu i pure z dyni, wymieszać.
W międzyczasie jabłko przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Przełożyć na patelnię, wlać syrop klonowy i 1-2 łyżki wody, smażyć przez 5-6 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone kawałki jabłka, posypać orzechami, polać sosem z patelni.