Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z dyniowym pure, orzechami, karmelizowanym jabłkiem i syropem klonowym....
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia. Na koniec dodać szczyptę cynamonu i pure z dyni, wymieszać.
W międzyczasie jabłko przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Przełożyć na patelnię, wlać syrop klonowy i 1-2 łyżki wody, smażyć przez 5-6 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone kawałki jabłka, posypać orzechami, polać sosem z patelni.