Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z dyniowym pure, orzechami, karmelizowanym jabłkiem i syropem klonowym....
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 810
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 109
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6682
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 810
Kurczak puszy i chrupiący, ryż świeży i pachnący, a warzywa to mistrzostwo św...
Odsłon: 109
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzyd...
Odsłon: 6682
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 196
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia. Na koniec dodać szczyptę cynamonu i pure z dyni, wymieszać.
W międzyczasie jabłko przekroić na pół, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Przełożyć na patelnię, wlać syrop klonowy i 1-2 łyżki wody, smażyć przez 5-6 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć usmażone kawałki jabłka, posypać orzechami, polać sosem z patelni.