Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka minut. Doskonale nasyci i doda energii na cały poranek. Wyjątkowo kremowa i pożywna, może stanowić również pyszny deser.
miska, widelec, naczynie żaroodporne (opcjonalnie)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7828
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13587
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7828
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 992
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13587
Składniki
Płatki górskie zalej mlekiem i gotuj przez kilka minut. Mieszaj cały czas, aby nic nie przywarło do garnka. Dodaj powoli łyżeczkę cukru.
Rozgnieć twaróg widelcem, nie musi być bardzo dobrze zgnieciony, wystarczy lekka obróbka. Gotową owsiankę przełóż do miseczki i połącz z twarogiem. Możesz dodać również łyżkę ulubionego dżemu.
Krok dodatkowy. Jeśli chcesz upiec owsiankę, to dodaj do niej w tym momencie jajko. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Na wierzch deseru dodaj borówki oraz płatki migdałowe.
Najlepiej deser przygotować wieczorem i wstawić do lodówki. Smakuje znacznie lepiej.