Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna owsianka z jabłkami i czekoladą to idealna propozycja na jesienne śniadanie. Będzie słodko, zdrowo i do syta.
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 14
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 113
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 14
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
Składniki
Płatki owsiane dzień wcześniej zalać mlekiem, wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Rano dodać do płatków roztrzepane jajko, jogurt, cukier waniliowy, obrane i starte na dużych oczkach jabłko, cynamon oraz posiekaną czekoladę. Wymieszać do połączenia się składników. Małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Przełożyć do nich owsiankę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez ok. 25-30 minut, do zrumienienia się wierzchu.