Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna owsianka z jabłkami i czekoladą to idealna propozycja na jesienne śniadanie. Będzie słodko, zdrowo i do syta.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3833
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414676
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2375
Składniki
Płatki owsiane dzień wcześniej zalać mlekiem, wymieszać i wstawić na noc do lodówki. Rano dodać do płatków roztrzepane jajko, jogurt, cukier waniliowy, obrane i starte na dużych oczkach jabłko, cynamon oraz posiekaną czekoladę. Wymieszać do połączenia się składników. Małe foremki do zapiekania wysmarować masłem. Przełożyć do nich owsiankę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez ok. 25-30 minut, do zrumienienia się wierzchu.