Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ekspresową, kremową owsiankę
Garnek
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8661
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem i wodą, (proporcje mogą się zmienić wedle uznanie, najważniejsze żeby było 140ml płynów), gotować na średnim ogniu co chwilę mieszając. Opcjonalnie można dodać słodzik
Kiedy owsianka zgęstnieje, dodać skyr i gotować jeszcze parę minut
Przełożyć owsiankę do miski i podawać z ulubionymi dodatkami. Ja najbardziej lubię dodawać owoce i orzechy. Smacznego :)