Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ekspresową, kremową owsiankę
Garnek
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Płatki owsiane zalać mlekiem i wodą, (proporcje mogą się zmienić wedle uznanie, najważniejsze żeby było 140ml płynów), gotować na średnim ogniu co chwilę mieszając. Opcjonalnie można dodać słodzik
Kiedy owsianka zgęstnieje, dodać skyr i gotować jeszcze parę minut
Przełożyć owsiankę do miski i podawać z ulubionymi dodatkami. Ja najbardziej lubię dodawać owoce i orzechy. Smacznego :)