Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3074
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 272
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3074
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 272
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Na rozgrzaną patelnię wlać miód, włożyć śliwki, skropić sokiem z cytryny. Smażyć 4-5 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać siekanymi orzechami.