Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1448
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1448
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2857
Składniki
Płatki owsiane gotować z mlekiem na niewielkim ogniu, przez kilka minut do zgęstnienia.
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki. Na rozgrzaną patelnię wlać miód, włożyć śliwki, skropić sokiem z cytryny. Smażyć 4-5 minut.
Owsiankę przełożyć do misek, na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać siekanymi orzechami.