Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś owsianka na Popeye\'a. Albo Bulbasaura. Bo też mi się z nim kojarzy. Bardzo szpinakowa. Trochę winogronowa. I odrobinę imbirowa.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 115
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 141
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1202
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 921
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 115
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 141
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 300
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1202
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 921
Składniki
Szpinak rozmrażam dzień wcześniej. Płatki, otręby i len łączę z cukrem i imbirem. Solę. Zalewam mlekiem i zagotowuję. Jak owsianka zacznie bulgotać i gęstnieć, maksymalnie zmniejszam moc palnika, dodaję szpinak i czekam. Kilka minut. Przelewam zawartość do naczynia. Dodaję owoce i rodzynki.