Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to dla wielu osób najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Powinno być jednocześnie pełnowartościowe i lekkostrawne, tak abyś czuł się syty jak najdłużej, a jednocześnie miał dużo energii do pracy czy nauki. Świetnie sprawdzi się tu owsiany omlet, do którego możesz dodać swoje ulubione dodatki.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 247
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 247
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz...
Odsłon: 639
Składniki
Zacznij od zmielenia płatków owsianych na mąkę. Oddziel białka od żółtek, białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Banana rozgnieć widelcem w osobnej misce. Do ubitych białek dodaj żółtka, zmielone płatki, rozgniecionego banana, mleko oraz szczyptę cynamonu. Wszystko powoli wymieszaj do połączenia się składników.
Na patelni rozgrzej odrobinę wybranego tłuszczu, może być oliwa, olej roślinny lub masło. Wylej masę i przykryj patelnię pokrywką, smaż przez kilka minut, aż ciasto ładnie się zetnie. Następnie przewróć omlet na drugą stronę i smaż go jeszcze około minuty.
Omlet wyłóż na talerz, posmaruj go ulubionym jogurtem, ułóż na nim owoce pokrojone w plastry, na przykład banana, truskawki i gotowe.