Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pączki robiła nam moja babcia na wigilię, mój wkład polega na dodaniu serka mascarpone. Pyszne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13179
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13179
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4919
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem. Do serka dodajemy rozkłócone jajko z odrobiną cukru , mąkę z proszkiem , sok z cytryny i cukier waniliowy. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy masę na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron. Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy. Każdy pączek kroimy na pół i nakładamy dżem pomarańczowy ( dżem koniecznie ze skórką).