Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie je często robiły.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458710
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1739
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458710
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1739
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i szczyptą soli, dodać do mąki, wbić jajka, wlać mleko i dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na około 20 części, na każdą położyć łyżeczkę konfitury i zlepić nadając kształt kuli. Ponownie odłożyć na 15 minut do wyrośnięcia. Podrośnięte pampuchy włożyć do wrzątku i gotować 20 minut, aż zaczną puchnąć. Podawać gorące polane konfiturą z jagód.