Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie je często robiły.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3557
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4374
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74551
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3557
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4374
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74551
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i szczyptą soli, dodać do mąki, wbić jajka, wlać mleko i dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na około 20 części, na każdą położyć łyżeczkę konfitury i zlepić nadając kształt kuli. Ponownie odłożyć na 15 minut do wyrośnięcia. Podrośnięte pampuchy włożyć do wrzątku i gotować 20 minut, aż zaczną puchnąć. Podawać gorące polane konfiturą z jagód.