Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie je często robiły.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13297
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 516
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9888
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem i szczyptą soli, dodać do mąki, wbić jajka, wlać mleko i dokładnie wyrobić. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto podzielić na około 20 części, na każdą położyć łyżeczkę konfitury i zlepić nadając kształt kuli. Ponownie odłożyć na 15 minut do wyrośnięcia. Podrośnięte pampuchy włożyć do wrzątku i gotować 20 minut, aż zaczną puchnąć. Podawać gorące polane konfiturą z jagód.