Pampuszki z czosnkiem
Składniki
- mąka: 500 g
- drożdże: 20 g
- olej roślinny: 1 łyżka. l.
- sól: 1 łyżeczka
- cukier: 1 łyżeczka
- woda: 150 ml.
- żółtka: 2 szt.
- czosnek: 3 zęby
- koperek: 1 paczka (y)
Składniki
- mąka: 500 g
- drożdże: 20 g
- olej roślinny: 1 łyżka. l.
- sól: 1 łyżeczka
- cukier: 1 łyżeczka
- woda: 150 ml.
- żółtka: 2 szt.
- czosnek: 3 zęby
- koperek: 1 paczka (y)

Etapy przygotowania
Rozpuścić drożdże w 150 ml ciepłej wody, dodać po 1 łyżeczce. sól i cukier, 1 łyżka. olej roślinny, 5 łyżek. mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Następnie do ciasta dodać 1 żółtko, pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Uformuj pączki, połóż na blasze do pieczenia. Nasmaruj pączki żółtkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 30 minut. Gotowe pączki posmaruj mieszanką czosnku, kopru i oleju słonecznikowego. Cieszyć się!

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 286

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 86
Ostatnio komentowane przepisy
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 286

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 86



Składniki
- mąka: 500 g
- drożdże: 20 g
- olej roślinny: 1 łyżka. l.
- sól: 1 łyżeczka
- cukier: 1 łyżeczka
- woda: 150 ml.
- żółtka: 2 szt.
- czosnek: 3 zęby
- koperek: 1 paczka (y)
Rozpuścić drożdże w 150 ml ciepłej wody, dodać po 1 łyżeczce. sól i cukier, 1 łyżka. olej roślinny, 5 łyżek. mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Następnie do ciasta dodać 1 żółtko, pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Uformuj pączki, połóż na blasze do pieczenia. Nasmaruj pączki żółtkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 30 minut. Gotowe pączki posmaruj mieszanką czosnku, kopru i oleju słonecznikowego. Cieszyć się!
Przetestowane więc szczerze mogę polecić :) szybkie i smaczne danie. Podałam z sosem pieczarkowym
Pyszotka :)