Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30934
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3641
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1144
Składniki
Rozpuścić drożdże w 150 ml ciepłej wody, dodać po 1 łyżeczce. sól i cukier, 1 łyżka. olej roślinny, 5 łyżek. mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Następnie do ciasta dodać 1 żółtko, pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Uformuj pączki, połóż na blasze do pieczenia. Nasmaruj pączki żółtkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 30 minut. Gotowe pączki posmaruj mieszanką czosnku, kopru i oleju słonecznikowego. Cieszyć się!