Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15763
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15763
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6389
Składniki
Rozpuścić drożdże w 150 ml ciepłej wody, dodać po 1 łyżeczce. sól i cukier, 1 łyżka. olej roślinny, 5 łyżek. mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Następnie do ciasta dodać 1 żółtko, pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Uformuj pączki, połóż na blasze do pieczenia. Nasmaruj pączki żółtkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 30 minut. Gotowe pączki posmaruj mieszanką czosnku, kopru i oleju słonecznikowego. Cieszyć się!