Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 106
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 93
Składniki
Rozpuścić drożdże w 150 ml ciepłej wody, dodać po 1 łyżeczce. sól i cukier, 1 łyżka. olej roślinny, 5 łyżek. mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Następnie do ciasta dodać 1 żółtko, pozostałą mąkę i zagnieść ciasto. Uformuj pączki, połóż na blasze do pieczenia. Nasmaruj pączki żółtkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika do 220 stopni na 30 minut. Gotowe pączki posmaruj mieszanką czosnku, kopru i oleju słonecznikowego. Cieszyć się!