Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i niezwykle smaczna kanapka wypełniona parzonym, a następnie pieczonym boczkiem, smażonymi plastrami batatów i salsą kreolską. Przepis pochodzi z 442. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21563
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 154
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21563
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 89
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 125
Składniki
Boczek włożyć do wrzątku i zmniejszyć moc kuchenki (ma się parzyć a nie gotować). Przyprawić liściem laurowym i czosnkiem (w łupinkach). Dorzucić miętę i posolić. Przykryć i podgrzewać przez godzinę.
W tym czasie zrobić salsę. Cebulę i papryczkę posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą. Dodać sok wyciśnięty z limonki, dorzucić pokrojone liście kolendry i wymieszać.
Zaparzony boczek przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Upiec w piekarniku.
Bataty pokroić w plastry. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Do przekrojonych bułek nałożyć plastry upieczonego boczku, usmażone bataty i salsę. Podawać od razu, choć świetnie smakują również na zimno.