Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, mięciutkie, delikatne w smaku, prawie idealnie okrągłe^^ No cóż...Przepis dostałam od wujka z Australii, więc mogę mieć pewność, że wiedział co robi, kiedy pierwszy raz nam je przyrządził ^^
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszałam. W drugiej misce, ubiłam przez chwilę białko ze szczyptą soli. Dodałam resztą mokrych składników i ubijałam przez chwilę. Powoli dodawałam suche składniki :)
Ciasto należy odstawić na ok. godz. Możecie nawet zostawić na całą noc, żeby z rana usmażyć rarytasy na śniadanie :) I już ^^
No jeszcze smażenie, ale...Najlepsze i tak jest wgryzanie się w placki podane z masełkiem, miodem i borówkami^^ Mrożone, bo mrożone, ale jak ładnie wypuszczają sok przy gorących pancakes'ach ^^