Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, mięciutkie, delikatne w smaku, prawie idealnie okrągłe^^ No cóż...Przepis dostałam od wujka z Australii, więc mogę mieć pewność, że wiedział co robi, kiedy pierwszy raz nam je przyrządził ^^
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszałam. W drugiej misce, ubiłam przez chwilę białko ze szczyptą soli. Dodałam resztą mokrych składników i ubijałam przez chwilę. Powoli dodawałam suche składniki :)
Ciasto należy odstawić na ok. godz. Możecie nawet zostawić na całą noc, żeby z rana usmażyć rarytasy na śniadanie :) I już ^^
No jeszcze smażenie, ale...Najlepsze i tak jest wgryzanie się w placki podane z masełkiem, miodem i borówkami^^ Mrożone, bo mrożone, ale jak ładnie wypuszczają sok przy gorących pancakes'ach ^^