Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 372
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1395
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 372
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre składniki. Połączyć delikatnie zawartość obu misek. Rozgrzać patelnię z jedną łyżką masła. Niewielką ilość ciasta wlać na patelnie. Smażyć z jednej strony do momentu pojawienia się pęcherzyków na wierzchniej części ciasta, następnie szybko obrócić na drugą stronę. Placuszki powinny mieć brązowo- złoty kolor. Najlepiej smakują zjedzone od razu na ciepło z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem wykorzystałam jogurt naturalny, miód lawendowy i jeżyny.