Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 355
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2520
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 355
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 192
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre składniki. Połączyć delikatnie zawartość obu misek. Rozgrzać patelnię z jedną łyżką masła. Niewielką ilość ciasta wlać na patelnie. Smażyć z jednej strony do momentu pojawienia się pęcherzyków na wierzchniej części ciasta, następnie szybko obrócić na drugą stronę. Placuszki powinny mieć brązowo- złoty kolor. Najlepiej smakują zjedzone od razu na ciepło z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem wykorzystałam jogurt naturalny, miód lawendowy i jeżyny.