Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie pancakes umilą każdy poranek :)
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 676
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 676
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2625
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1263
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2335
Składniki
W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre składniki. Połączyć delikatnie zawartość obu misek. Rozgrzać patelnię z jedną łyżką masła. Niewielką ilość ciasta wlać na patelnie. Smażyć z jednej strony do momentu pojawienia się pęcherzyków na wierzchniej części ciasta, następnie szybko obrócić na drugą stronę. Placuszki powinny mieć brązowo- złoty kolor. Najlepiej smakują zjedzone od razu na ciepło z dowolnymi dodatkami. Ja tym razem wykorzystałam jogurt naturalny, miód lawendowy i jeżyny.