Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. Idealnie smakują z dodatkiem syropu klonowego.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423181
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2618
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336693
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4051
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423181
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2618
Składniki
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce.
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól.
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone.