Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. Idealnie smakują z dodatkiem syropu klonowego.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17836
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6725
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17836
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6725
Składniki
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce.
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól.
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone.