Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. Idealnie smakują z dodatkiem syropu klonowego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1270
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1270
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce.
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól.
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone.