Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. Idealnie smakują z dodatkiem syropu klonowego.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 74
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 375
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 74
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 175
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 375
Składniki
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce.
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól.
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone.