Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutkie i puszyste pancakes, czyli amerykańska wersja naszych naleśników. Idealnie smakują z dodatkiem syropu klonowego.
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 117
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2552
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 775
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 231
Super sałatka na różne okazje.
Odsłon: 117
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2552
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 775
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 231
Składniki
Jajka roztrzep trzepaczką i połącz z mlekiem. Masło natomiast rozpuść w kąpieli wodnej bądź w mikrofalówce.
W osobnej misce przesiej wszystkie suche składniki (mąkę oraz proszek do pieczenia) i dodaj do nich cukier i sól.
Suche składniki połącz z mlekiem i jajkami i wymieszaj całość. Dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj.
Pancakes smaż na rozgrzanej patelni do naleśników "przetartej" odrobiną oleju (ja namaczam lekko papierowy ręcznik i nim wycieram patelnię). Pancakes należy obrócić wtedy gdy na wierzchu zaczną się robić "pęcherzykowate dziurki" to oznacza, że z jednej strony są już lekko podsmażone.