Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 830
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Jajka oraz kefir wyjmujemy wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Masło oraz mleko delikatnie podgrzewamy. Odstawiamy. Jaja z szczypta soli rozbełtać, następnie dodać mleko z masłem oraz kefir-chwilę mieszamy. Dodajemy mąkę oraz 2 łyżeczki sody. Jeśli ciasto uzyskamy zbyt rzadkie podsypujemy mąki. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki, gdy ciasto zetnie się od spodu dodaję jeszcze troszkę warstwy ciasta. Smażymy na średnim ogniu z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy z dowolnymi dodatkami. My uwielbiamy z dżemem truskawkowym, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną. Smacznego