Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21531
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 433
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21531
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 321
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 433
Składniki
Jajka oraz kefir wyjmujemy wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Masło oraz mleko delikatnie podgrzewamy. Odstawiamy. Jaja z szczypta soli rozbełtać, następnie dodać mleko z masłem oraz kefir-chwilę mieszamy. Dodajemy mąkę oraz 2 łyżeczki sody. Jeśli ciasto uzyskamy zbyt rzadkie podsypujemy mąki. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki, gdy ciasto zetnie się od spodu dodaję jeszcze troszkę warstwy ciasta. Smażymy na średnim ogniu z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy z dowolnymi dodatkami. My uwielbiamy z dżemem truskawkowym, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną. Smacznego