Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3449
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4174
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11063
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3449
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1165
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4174
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 354
Składniki
Jajka oraz kefir wyjmujemy wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Masło oraz mleko delikatnie podgrzewamy. Odstawiamy. Jaja z szczypta soli rozbełtać, następnie dodać mleko z masłem oraz kefir-chwilę mieszamy. Dodajemy mąkę oraz 2 łyżeczki sody. Jeśli ciasto uzyskamy zbyt rzadkie podsypujemy mąki. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki, gdy ciasto zetnie się od spodu dodaję jeszcze troszkę warstwy ciasta. Smażymy na średnim ogniu z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy z dowolnymi dodatkami. My uwielbiamy z dżemem truskawkowym, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną. Smacznego