Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1238
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 145
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 177
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 87
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 501
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1238
Składniki
Jajka oraz kefir wyjmujemy wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Masło oraz mleko delikatnie podgrzewamy. Odstawiamy. Jaja z szczypta soli rozbełtać, następnie dodać mleko z masłem oraz kefir-chwilę mieszamy. Dodajemy mąkę oraz 2 łyżeczki sody. Jeśli ciasto uzyskamy zbyt rzadkie podsypujemy mąki. Na rozgrzanej patelni formujemy placuszki, gdy ciasto zetnie się od spodu dodaję jeszcze troszkę warstwy ciasta. Smażymy na średnim ogniu z dodatkiem odrobiny oleju. Podajemy z dowolnymi dodatkami. My uwielbiamy z dżemem truskawkowym, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną. Smacznego