Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś mój przepis na bezglutenowe amerykańskie naleśniki, które robię z własnej mieszanki mąk bezglutenowych, takie pancakes smakują nam najbardziej.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8374
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2907
Polecam.
Odsłon: 1612
Polecam.
Odsłon: 472
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8374
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2907
Polecam.
Odsłon: 1612
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno). Następnie wszystko łączymy za pomocą mieszadła. Ubite białka delikatnie łączymy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i w ten sposób smażymy pancakes. Po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują z jagodami, borówkami i polane oczywiście syropem klonowym. Serdecznie polecam i smacznego :-)