Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś mój przepis na bezglutenowe amerykańskie naleśniki, które robię z własnej mieszanki mąk bezglutenowych, takie pancakes smakują nam najbardziej.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1991
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3979
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 19
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1991
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3979
Składniki
Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno). Następnie wszystko łączymy za pomocą mieszadła. Ubite białka delikatnie łączymy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i w ten sposób smażymy pancakes. Po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują z jagodami, borówkami i polane oczywiście syropem klonowym. Serdecznie polecam i smacznego :-)