Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś mój przepis na bezglutenowe amerykańskie naleśniki, które robię z własnej mieszanki mąk bezglutenowych, takie pancakes smakują nam najbardziej.
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 60
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 51
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 60
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 51
Składniki
Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno). Następnie wszystko łączymy za pomocą mieszadła. Ubite białka delikatnie łączymy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i w ten sposób smażymy pancakes. Po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują z jagodami, borówkami i polane oczywiście syropem klonowym. Serdecznie polecam i smacznego :-)