Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dziś mój przepis na bezglutenowe amerykańskie naleśniki, które robię z własnej mieszanki mąk bezglutenowych, takie pancakes smakują nam najbardziej.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 645
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2486
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1233
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2303
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 645
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2486
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1233
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2303
Składniki
Najpierw w misce mieszamy wszystkie suche składniki. W osobnej misce mieszamy wszystkie mokre składniki (w tym żółtka, z białek z odrobiną soli ubijamy pianę na sztywno). Następnie wszystko łączymy za pomocą mieszadła. Ubite białka delikatnie łączymy z ciastem. Na patelni rozgrzewamy trochę masła i w ten sposób smażymy pancakes. Po kilka minut z każdej strony. Najlepiej smakują z jagodami, borówkami i polane oczywiście syropem klonowym. Serdecznie polecam i smacznego :-)