Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i mięciutkie pankejki, idealne na śniadanie. Polecam szczególnie z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 545
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1835
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 545
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1835
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 381
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuszczamy, łączymy z mlekiem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Łączymy składniki suche i mokre, miksujemy za pomocą blendera. Odstawiamy na co najmniej 10 minut. Placki można smażyć na patelni suchej lub leciutko posmarowanej olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta na patelnię i smażymy na niedużym ogniu do zarumienienia z obu stron. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie był syrop klonowy i świeże owoce, ale sprawdzi się także jogurt, dżem czy miód.