Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i mięciutkie pankejki, idealne na śniadanie. Polecam szczególnie z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11207
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuszczamy, łączymy z mlekiem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Łączymy składniki suche i mokre, miksujemy za pomocą blendera. Odstawiamy na co najmniej 10 minut. Placki można smażyć na patelni suchej lub leciutko posmarowanej olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta na patelnię i smażymy na niedużym ogniu do zarumienienia z obu stron. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie był syrop klonowy i świeże owoce, ale sprawdzi się także jogurt, dżem czy miód.