Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i mięciutkie pankejki, idealne na śniadanie. Polecam szczególnie z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23126
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1364
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45647
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23126
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1364
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło rozpuszczamy, łączymy z mlekiem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Łączymy składniki suche i mokre, miksujemy za pomocą blendera. Odstawiamy na co najmniej 10 minut. Placki można smażyć na patelni suchej lub leciutko posmarowanej olejem. Nakładamy łyżką porcje ciasta na patelnię i smażymy na niedużym ogniu do zarumienienia z obu stron. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie był syrop klonowy i świeże owoce, ale sprawdzi się także jogurt, dżem czy miód.