Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno bananowe pancakes, do łączenia z owocami, czekoladą lub miodem.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 118
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2666
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 258
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2611
Składniki
Do miseczki przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól oraz cukier. Następnie wlewamy mleko, masło, dodajemy rozdrobnionego banana, jajka oraz ekstrakt. Wszystkie składniki łączymy mikserem lub trzepaczką. Pancakes smażymy na średnio rozgrzanej patelni, po pojawieniu się bąbelków powietrza na wierzchu placuszka przekładamy na drugą stronę. Podajemy z pokrojonymi w plasterki bananami polanymi czekoladą, miodem lub bez dodatków. Smacznego.