Do góry

Śniadania Przepis na:

Panini

Panini

Autor:

Przepisów i artykułów: 65 Ocena: 193

Dodano:

Odsłon: 526

Kanapka na ciepło. Doskonałe włoskie śniadanie.

Składniki

  • Bułki ciabatty
  • Oliwa
  • Pesto
  • Szynka
  • Szpinak
  • Pomidor
  • Oliwki
  • Mozarella
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panini

Przygotowanie

  1. Ciabatty kroimy na pół i skrapiamy oliwą. Połówki smarujemy pesto i po jeden stronie układamy szpinak, plasterki szynki, pomidora, oliwki i mozarellę.

  2. Składamy ze sobą dwie części bułki i opiekamy kilka minut na grillu elektrycznym, w opiekaczu do tostów lub ewentualnie w piekarniku. Kanapki najlepiej smakują na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń