Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dzisiaj dla Was szybki i sycący pomysł na smaczne śniadanie na ciepło. Wykończenie dania zależy od Waszej inwencji twórczej lub zawartości Waszej lodówki - warto poeksperymentować, ale i wykorzystać składniki, które zalegają już jakiś czas, aby ich po prostu nie zmarnować :)
gofrownica lub opiekacz, miska, łyżka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3153
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3153
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Składniki na panini mieszamy dokładnie w misce, przyprawiamy pieprzem według uznania. Rozgrzewamy grill elektryczny ( u mnie to opiekacz 3 w 1) i wykładamy łyżką całą masę. Smażymy kilka minut, aż całość dobrze się upiecze. Można również wykorzystać gofrownicę do smażenia - wyjdą pyszne serowe gofry! :)
Usmażone panini (lub gofry) przekładamy na talerz i podajemy z rukolą, pokrojonymi w plastry pomidorami i serem mozzarella. Jako dodatek możemy użyć dowolnych (np. zalegających w lodówce, ale wciąż świeżych) wędlin, serów, a także owoców i orzechów. Jest to idealne danie dla osób na diecie niskowęglowodanowej.