Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dzisiaj dla Was szybki i sycący pomysł na smaczne śniadanie na ciepło. Wykończenie dania zależy od Waszej inwencji twórczej lub zawartości Waszej lodówki - warto poeksperymentować, ale i wykorzystać składniki, które zalegają już jakiś czas, aby ich po prostu nie zmarnować :)
gofrownica lub opiekacz, miska, łyżka
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 376
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 376
Składniki
Składniki na panini mieszamy dokładnie w misce, przyprawiamy pieprzem według uznania. Rozgrzewamy grill elektryczny ( u mnie to opiekacz 3 w 1) i wykładamy łyżką całą masę. Smażymy kilka minut, aż całość dobrze się upiecze. Można również wykorzystać gofrownicę do smażenia - wyjdą pyszne serowe gofry! :)
Usmażone panini (lub gofry) przekładamy na talerz i podajemy z rukolą, pokrojonymi w plastry pomidorami i serem mozzarella. Jako dodatek możemy użyć dowolnych (np. zalegających w lodówce, ale wciąż świeżych) wędlin, serów, a także owoców i orzechów. Jest to idealne danie dla osób na diecie niskowęglowodanowej.