Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dzisiaj dla Was szybki i sycący pomysł na smaczne śniadanie na ciepło. Wykończenie dania zależy od Waszej inwencji twórczej lub zawartości Waszej lodówki - warto poeksperymentować, ale i wykorzystać składniki, które zalegają już jakiś czas, aby ich po prostu nie zmarnować :)
gofrownica lub opiekacz, miska, łyżka
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1529
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231925
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Składniki na panini mieszamy dokładnie w misce, przyprawiamy pieprzem według uznania. Rozgrzewamy grill elektryczny ( u mnie to opiekacz 3 w 1) i wykładamy łyżką całą masę. Smażymy kilka minut, aż całość dobrze się upiecze. Można również wykorzystać gofrownicę do smażenia - wyjdą pyszne serowe gofry! :)
Usmażone panini (lub gofry) przekładamy na talerz i podajemy z rukolą, pokrojonymi w plastry pomidorami i serem mozzarella. Jako dodatek możemy użyć dowolnych (np. zalegających w lodówce, ale wciąż świeżych) wędlin, serów, a także owoców i orzechów. Jest to idealne danie dla osób na diecie niskowęglowodanowej.