Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki z dynią i wodą sodową są bardzo puszyste. Ziarenka z laski wanilii dodają niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2762
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2762
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem wymieszanym z ziarenkami z 1/3 laski wanilii, mlekiem, wodą sodową, rozpuszczonym masłem i musem z dyni.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać,
Połączyć z ubitą pianą z białek i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, dżemem, sosem czekoladowym lub syropem klonowym.