Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki z dynią i wodą sodową są bardzo puszyste. Ziarenka z laski wanilii dodają niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 229
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8694
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 465
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 229
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8694
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 465
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem wymieszanym z ziarenkami z 1/3 laski wanilii, mlekiem, wodą sodową, rozpuszczonym masłem i musem z dyni.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać,
Połączyć z ubitą pianą z białek i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, dżemem, sosem czekoladowym lub syropem klonowym.