Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki z dynią i wodą sodową są bardzo puszyste. Ziarenka z laski wanilii dodają niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5156
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 361
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 79
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 522
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5156
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 361
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 79
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 85
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 522
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem wymieszanym z ziarenkami z 1/3 laski wanilii, mlekiem, wodą sodową, rozpuszczonym masłem i musem z dyni.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać,
Połączyć z ubitą pianą z białek i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, dżemem, sosem czekoladowym lub syropem klonowym.