Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki z dynią i wodą sodową są bardzo puszyste. Ziarenka z laski wanilii dodają niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 78
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5369
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9181
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 100
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Żółtka zmiksować z cukrem wymieszanym z ziarenkami z 1/3 laski wanilii, mlekiem, wodą sodową, rozpuszczonym masłem i musem z dyni.
Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zamieszać,
Połączyć z ubitą pianą z białek i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z miodem, dżemem, sosem czekoladowym lub syropem klonowym.