Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28424
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9007
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 323
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 28424
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9007
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 750
Składniki
1. Na początk łączymy suche składniki ciasta. Następnie dodajmy mleko i mieszamy. Później dodajemy jajko i oliwę. Wymieszane ciasto odstawiamy na kilka minut na bok.
2. Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy masłem Wlewamy na nią chochlą 2-3 porcje ciasta i smażymy z obu storn. Gdy na powierzchni naleśników zaczną się pojawiać bąbelki powietrza, możemy przerzucać je na drugą stronę
3. Na koniec dekorujemy malinami , liśćmi bazyli , oraz polewamy syropem klonowym lub miodem. Opcjonalnie można dać masło na górę Smacznego..