Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 72
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31237
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 396
Składniki
1. Na początk łączymy suche składniki ciasta. Następnie dodajmy mleko i mieszamy. Później dodajemy jajko i oliwę. Wymieszane ciasto odstawiamy na kilka minut na bok.
2. Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy masłem Wlewamy na nią chochlą 2-3 porcje ciasta i smażymy z obu storn. Gdy na powierzchni naleśników zaczną się pojawiać bąbelki powietrza, możemy przerzucać je na drugą stronę
3. Na koniec dekorujemy malinami , liśćmi bazyli , oraz polewamy syropem klonowym lub miodem. Opcjonalnie można dać masło na górę Smacznego..