Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8254
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2827
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 432
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8254
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2827
Polecam.
Odsłon: 1470
Polecam.
Odsłon: 432
Składniki
1. Na początk łączymy suche składniki ciasta. Następnie dodajmy mleko i mieszamy. Później dodajemy jajko i oliwę. Wymieszane ciasto odstawiamy na kilka minut na bok.
2. Patelnię mocno rozgrzewamy i smarujemy masłem Wlewamy na nią chochlą 2-3 porcje ciasta i smażymy z obu storn. Gdy na powierzchni naleśników zaczną się pojawiać bąbelki powietrza, możemy przerzucać je na drugą stronę
3. Na koniec dekorujemy malinami , liśćmi bazyli , oraz polewamy syropem klonowym lub miodem. Opcjonalnie można dać masło na górę Smacznego..