Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-04-2015
całkiem smaczne zwłaszcza na ciepło
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 832
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 198
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 344
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 274
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 832
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 198
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 344
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 274
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Podane składniki zmiksować dokładnie.
Tak przygotowane ciasto wylać na blachę (najlepiej taką z piekarnika) dobrze wysmarowaną masłem. Piec 20 - 25 minut (lub więcej w zależności od piekarnika). Naleśnik w trakcie pieczenia trochę się "wybrzusza" jak karpatka , ale to normalne
Podawać z ulubionym dżemem lub konfiturą.