Do góry

Śniadania Przepis na:

pannukakku - Fiński naleśnik z piekarnika

Przepis dnia 2015-04-13
pannukakku - Fiński naleśnik z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 518 Ocena: 17899

Dodano:

Odsłon: 26645

całkiem smaczne zwłaszcza na ciepło

Składniki

  • 600 ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru
  • 250g mąki
  • 1 łyżka miękkiego masła (ja dodałam stopione)
  • szczypta soli
  • tłuszcz do formy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Podane składniki zmiksować dokładnie.

  2. Tak przygotowane ciasto wylać na blachę (najlepiej taką z piekarnika) dobrze wysmarowaną masłem. Piec 20 - 25 minut (lub więcej w zależności od piekarnika).

    Naleśnik w trakcie pieczenia trochę się "wybrzusza" jak karpatka , ale to normalne

  3. Podawać z ulubionym dżemem lub konfiturą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń