Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-04-2018
annukakku to fiński odpowiednik naszych naleśników. Pieczemy go a nie smażymy, dzięki czemu zyskuje oryginalny wygląd i kształt. W smaku pycha - coś pomiędzy gofrem a smażonym naleśnikiem. Dobry dla leniuszków, ciasto wylewamy na blachę z piekarnika i czekamy. Zapominamy o staniu przy patelni:).
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Jajka ubijamy przez 2-3 minuty do powstania lekkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy kolejno: mleko, cukier, cukier waniliowy, sól, mąkę, rozpuszczone i przestudzone masło.
Ciasto wylewamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.
Naleśnik kroimy na kawałki. Podajemy posypane cukrem pudrem lub posmarowane konfiturą.