Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na paprykarz z książki Kuchnia polska 1985. W sam raz na świąteczny stół. Oczywiście przepis po tylu latach został już przeze mnie lekko zmieniony.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13286
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10749
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 474
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8313
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13286
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10749
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 474
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8313
Składniki
Cebule obrać i posiekać. Filety pokroić w 3 cm kawałki , osolić, oprószyć mąką i obsmażyć z obu stron na połowie oleju. Zdjąć z patelni na talerz. Na patelnię z pozostałym tłuszczem po rybie wlać resztę oleju, dodać cebulę i usmażyć nie rumieniąc. Doprawić papryką, wymieszać i wrzucić ponownie rybę. Wszystko zalać 250 ml wody, dusić pod przykryciem około 20 minut. W trakcie duszenia w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Pod koniec doprawić koncentratem, sokiem, solą i pieprzem. Najlepiej smakuje jak ostygnie i smaki się przenikną.