Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na paprykarz z książki Kuchnia polska 1985. W sam raz na świąteczny stół. Oczywiście przepis po tylu latach został już przeze mnie lekko zmieniony.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10727
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4811
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Cebule obrać i posiekać. Filety pokroić w 3 cm kawałki , osolić, oprószyć mąką i obsmażyć z obu stron na połowie oleju. Zdjąć z patelni na talerz. Na patelnię z pozostałym tłuszczem po rybie wlać resztę oleju, dodać cebulę i usmażyć nie rumieniąc. Doprawić papryką, wymieszać i wrzucić ponownie rybę. Wszystko zalać 250 ml wody, dusić pod przykryciem około 20 minut. W trakcie duszenia w miarę potrzeby uzupełniać wodą. Pod koniec doprawić koncentratem, sokiem, solą i pieprzem. Najlepiej smakuje jak ostygnie i smaki się przenikną.