Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 3079

Paprykarz z tuńczykiem i dodatkiem szparagów oraz szczypiorku. Przepyszny na zimno z ulubionym pieczywem.

Składniki

  • 185 g tuńczyka w oleju w puszce,
  • 100 g ryżu białego,
  • około 200 ml przecieru pomidorowego,
  • 6 łodyg szparagów,
  • 1łyżka masła do smażenia,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • pęczek szczypiorku.
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paprykarz z tuńczykiem i szparagami

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy al dente.

  2. Szparagi kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Tuńczyka wyjmujemy z puszki i dzielimy na mniejsze kawałki.

  3. Do ciepłego ryżu dodajemy szparagi, tuńczyk, przecier pomidorowy i przyprawy. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do wszystkich składników.

  4. Mieszamy dokładnie. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń