Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane są świetną propozycją na śniadanie czy kolację, ale będą też super przekąską! Można je pałaszować same lub też zagryzać ulubionym pieczywem, U nas różnie. Jak na śniadanko to z pieczywem, jak w ciągu dnia na przekąskę to solo. Do faszerowania wybieram podłużne szpiczaste papryki. Staram się wybierać do faszerowania mniejsze sztuki. Gdy w sklepie są tylko duże wówczas faszeruję je w inny sposób, bez rozcinania - napełniam je farszem odcinając końcówkę z łodyżką.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15067
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22699
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15067
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Papryczki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki
Ser rozcieramy za pomocą łyżki. Solimy i doprawiamy pieprzem
Awokado rozgniatamy widelcem na gładko. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy i łączymy z twarogiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy
Serkiem wypełniamy połówki papryczek i obficie posypujemy szczypiorkiem