Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane są świetną propozycją na śniadanie czy kolację, ale będą też super przekąską! Można je pałaszować same lub też zagryzać ulubionym pieczywem, U nas różnie. Jak na śniadanko to z pieczywem, jak w ciągu dnia na przekąskę to solo. Do faszerowania wybieram podłużne szpiczaste papryki. Staram się wybierać do faszerowania mniejsze sztuki. Gdy w sklepie są tylko duże wówczas faszeruję je w inny sposób, bez rozcinania - napełniam je farszem odcinając końcówkę z łodyżką.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21348
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 142
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 318
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 424
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21348
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 142
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 318
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 424
Składniki
Papryczki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestki
Ser rozcieramy za pomocą łyżki. Solimy i doprawiamy pieprzem
Awokado rozgniatamy widelcem na gładko. Skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy. Mieszamy i łączymy z twarogiem. Wszystko jeszcze raz dokładnie mieszamy
Serkiem wypełniamy połówki papryczek i obficie posypujemy szczypiorkiem