Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam urozmaicić smak tradycyjnego sera typu feta, dodając paprykę konserwową. Wyszło niebanalnie. Polecam ze świeżym pieczywem i masełkiem.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13274
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10745
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 367
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13274
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2602
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10745
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 367
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8310
Składniki
Przygotowujemy pojemnik rozdrabniacza do blendera ręcznego, wkładamy do niego ser typu feta, oraz osączone z zalewy kawałki papryki konserwowej. Całość blendujemy na gładką masę. Gotową pastę wkładamy na godzinę do lodówki, aby trochę stężała. Uwaga: Przy tych proporcjach, które podałam, pasta ma dość luźną konsystencję. Jeżeli chcecie uzyskać pastę o bardziej zwartej, gęstej konsystencji wystarczy zmniejszyć ilość papryki konserwowej o 20 g. Smacznego.