Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam urozmaicić smak tradycyjnego sera typu feta, dodając paprykę konserwową. Wyszło niebanalnie. Polecam ze świeżym pieczywem i masełkiem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1146
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5841
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1146
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1738
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5841
Składniki
Przygotowujemy pojemnik rozdrabniacza do blendera ręcznego, wkładamy do niego ser typu feta, oraz osączone z zalewy kawałki papryki konserwowej. Całość blendujemy na gładką masę. Gotową pastę wkładamy na godzinę do lodówki, aby trochę stężała. Uwaga: Przy tych proporcjach, które podałam, pasta ma dość luźną konsystencję. Jeżeli chcecie uzyskać pastę o bardziej zwartej, gęstej konsystencji wystarczy zmniejszyć ilość papryki konserwowej o 20 g. Smacznego.