Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiłam urozmaicić smak tradycyjnego sera typu feta, dodając paprykę konserwową. Wyszło niebanalnie. Polecam ze świeżym pieczywem i masełkiem.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3874
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 231
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3874
Składniki
Przygotowujemy pojemnik rozdrabniacza do blendera ręcznego, wkładamy do niego ser typu feta, oraz osączone z zalewy kawałki papryki konserwowej. Całość blendujemy na gładką masę. Gotową pastę wkładamy na godzinę do lodówki, aby trochę stężała. Uwaga: Przy tych proporcjach, które podałam, pasta ma dość luźną konsystencję. Jeżeli chcecie uzyskać pastę o bardziej zwartej, gęstej konsystencji wystarczy zmniejszyć ilość papryki konserwowej o 20 g. Smacznego.