Do góry

Śniadania Przepis na:

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 178 Ocena: 968

Dodano:

Odsłon: 536

Parówki w cieście francuskim są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • parówki cienkie 6 szt
  • jajko 1 szt
  • ketchup do smaku
  • szczypior usiekany 2-3 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Parówki w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów. Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście i ciasno zawinąć.

  2. Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm, (nie do końca)

  3. Zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.

  4. Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą i posiekanym szczypiorem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń