Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim są bardzo smaczne i szybkie do przygotowania.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12152
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 156
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8933
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155583
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12152
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 156
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8933
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155583
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-190 stopni. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć z papieru, pokroić na 6 prostokątów. Z parówek usunąć osłonki, ułożyć na cieście i ciasno zawinąć.
Ciasto z parówką naciąć ostrym nożem co 6-7 mm, (nie do końca)
Zwinąć w kółko, końce spiąć wykałaczką. Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Podawać z ketchupem lub musztardą i posiekanym szczypiorem.