Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj na śniadanko parówki w jajku sadzonym. Proste i łatwe do zrobienia a tak podane skusi niejednego niejadka.
patelnia,
Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca.
Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony.
Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami.
Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego.
W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku.
Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek.
Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem.
Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną.
Smażyć do ścięcia jajek.
Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.
Przepis dnia
Lekkie ciasto bez pieczenia, idealne na wielkanocny stół - ale nie tylko.
Odsłon: 10659
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Bez wątpienia –...
Odsłon: 242
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 386
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 68
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2243
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 386
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 68
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2243
Składniki
Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca. Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony. Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami. Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego. W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku. Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek. Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem. Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną. Smażyć do ścięcia jajek. Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Śniadania
Bułeczki z serem i prażoną cebulką
Śniadania
Chleb tostowy w jajku z serem
Grzanki ze świeżymi szparagami
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Odsłon: 29
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce, polane kremowym sosem holenderskim....
Odsłon: 61