Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj na śniadanko parówki w jajku sadzonym. Proste i łatwe do zrobienia a tak podane skusi niejednego niejadka.
patelnia,
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 60
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 195
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 60
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 195
Składniki
Parówki cienkie obrać ze skóry, następnie ponacinać nie całkiem do końca. Rozgrzać patelnie z tłuszczem i włożyć ponacinane parówki lekko je podsmażając z jednej i drugiej strony. Zdjąć patelnie z gazu, wystudzić razem z parówkami. Następnie ułożyć na patelni z parówek kwiatek i ponownie włożyć na lekki ogień, uważając aby nie rozbić kwiatka parówkowego. W większym kubku rozbełtać jajka doprawić je solą, pieprzem oraz przyprawą uniwersalną do smaku. Delikatnie wlewać rozbełtane jajka do kwiatka z parówek. Pustą powierzchnie patelni również wypełnić rozbełtanym jajkiem. Całość posypać poszatkowaną cebulką zieloną. Smażyć do ścięcia jajek. Podawać zaraz po usmażeniu do pieczywa.