Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki w paseczki z serem i słodką masą krówkową w sam raz na obiad lub popołudniową przekąskę.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 596
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3178
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 596
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2310
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą. Studzimy. * Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :) Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. 1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.
Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.Smażymy z obu stron.
Ser biały ucieramy z masą krówkową. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki. Zwijamy w ruloniki. Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową. Smacznego!