Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki w paseczki z serem i słodką masą krówkową w sam raz na obiad lub popołudniową przekąskę.
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1693
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1693
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 114
Składniki
Mleko skondensowane gotujemy ok. 3 godziny w garnku z wodą. Studzimy. * Jeśli nie chce nam się gotowac mleka skondensowanego , możemy zastąpic je np. sosem toffi do lodów i deserów lub roztopic kilka cukierków krówek :) Mąkę , mleko , wodę , jajko , sól , olej i cukier waniliowy dokładnie ze sobą mieszamy tworząc niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. 1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem.
Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego.Smażymy z obu stron.
Ser biały ucieramy z masą krówkową. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki. Zwijamy w ruloniki. Układamy na talerzu i podlewamy masą krówkową. Smacznego!