Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 728

Dodano:

Odsłon: 6614

Klasyk kuchni polskiej w wersji bez majonezu.

Składniki

  • Jajko kurze 10 szt.
  • Jogurt naturalny gęsty 2 łyżki
  • Musztarda pół łyżeczki
  • Sól 1 płaska łyżeczka
  • Świeżo mielony pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić w zimnej wodzie.

  2. Wystudzone jajka obrać i zetrzeć na wiórki na tarce o małych oczkach.

  3. Dodać jogurt, musztardę, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać.
    Śniadanie gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń