Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my strasznie uwielbiamy pasty swojej roboty a zwłaszcza jajeczną i to ze swoich jajek od kurek które biegają gdzie mają ochotę. Pastę jajeczną lubią duzi oraz mali i kanapki szybko znikają nawet szybciej niż się je przygotuje. Jeśli również lubicie pastę jajeczną po której przepis zapraszam zawsze identycznie robiła nam mama, smak tej pasty czuje do dziś.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 499
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 179
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 179
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 499
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 179
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 179
Składniki
Jajka ugotować na twardo, zalać zimna wodą, następnie obrać ze skorupek. Do salaterki pokroić drobno umyty szczypiorek, posolić i za pomocą ręki ściskać go aby zmiękł. W międzyczasie przygotować majonez
Gdy mamy już pokrojony szczypior i zmiękczony za sprawą soli wtedy jajka obrane zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać pieprz, wymieszać. Do wymieszanych jajek dodać miękkie masło oraz majonez i całość dokładnie wymieszać uciskając widelcem do połączenia się wszystkich składników.
Taka pasta nadaje się idealnie do śniadania czy na kolację. Gdy dodamy masła do pasty wtedy nie trzeba smarować kanapek masłem, zawsze tak mama nam tłumaczyła i oszczędność była. A jak już wiecie z moich opisów nie zawsze na wszystko mnie stać ale jedzenie zawsze wymyślę i przygotuje dobre.