Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 677
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 77
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ przekładamy do naczynia, skrapiamy cytryną i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki jajka. Zawartość naczynia rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem do momentu odpowiedniego rozdrobnienia i połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy bazylię, szczyptę pieprzu cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Do pasty możemy dodać także pokrojone w małą kostkę pomidory. Życzę smacznego! :)