Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą, zdrową i bardzo pożywną pastę kanapkową na bazie jajek i awokado, króra idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek i doda nam energii na dobry początek dnia :) Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 684
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 154
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1327
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 684
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 154
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1327
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, a miąższ przekładamy do naczynia, skrapiamy cytryną i dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki jajka. Zawartość naczynia rozgniatamy widelcem lub miksujemy blenderem do momentu odpowiedniego rozdrobnienia i połączenia składników. Do powstałej masy dodajemy bazylię, szczyptę pieprzu cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Do pasty możemy dodać także pokrojone w małą kostkę pomidory. Życzę smacznego! :)