Do góry

Śniadania Przepis na:

pasta jajeczna z boczkiem

pasta jajeczna z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 8452

Dodano:

Odsłon: 52516

Na śniadanie, na kolację - idealna :)

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, pęczek szczypioru
  • 50 - 70 gramów wędzonego boczku (użyłam boczku w plasterkach)
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • sól (niewiele ze względu na boczek) i świeżo zmielony czarny pieprz (sporo)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w paseczki, przysmażyć na chrupko, odsączyć z tłuszczu, schłodzić.

    UWAGA: Zamiast szczypiorku można użyć 1 małej cebuli i przysmażyć ją posiekaną razem z boczkiem, ale uważam, że ze szczypiorkiem lepsze, bo delikatniejsze.

    Jaja i szczypiorek posiekać.

  2. Wszystko razem wymieszać z majonezem i przyprawami, gotowe ! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 lutego 2015 Piekna prezentacja i ciekawy pomysl na sniadanie i nie tylko. Moze inni uczestnicy dzieki temu zdjeciu zostana zacheceni do popracowania nad atrakcyjniejszym pokazaniem swoich potraw jako, ze " jemy" oczami. :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 lutego 2015 zaraz robię, będzie na jutro do pracy do skosztowania dla wszystkich :) lubią kiedy cos nowego przyniosę :) buziaczki :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anna-martyka-3 16 lutego 2015 nasza ulubiona pasta jajeczna, ale z boczkiem nie jadlam musze wyprobowac Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń