Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc dziś w rybnym poczułam piękny zapach makreli, który kojarzy mi się z tegorocznymi wakacjami. Niestety cena nie ta sama co na chorwackim ryneczku no ale ochota była silniejsza:) Od razu pomyślałam, że zrobię pastę jajeczną. Po jajka udałam się do kurnika moich rodziców, przy okazji zrobiłam kilka zdjęć (kura nie wygląda na zadowoloną). Od kliku miesięcy jemy tylko takie jajka, namawiam Was jeżeli macie trochę czasu, miejsca i chęci kupcie kilka kur :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4561
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7697
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3046
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 627
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4561
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7697
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3046
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 627
Składniki
Jajka ugotować na twardo, ostudzić.
Z makreli wyjąć wszystkie ości, oczyszczone kawałki umieścić w misce. Do miski wrzucić jajka i rozgnieść je widelcem razem z makrelą.
Pomidory i cebulkę posiekać i dodać do miski. Doprawić musztardą, majonezem i przyprawami. Wymieszać.
Na kanapkę położyć klika listków rukoli.