Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdzieś czytałem, że najważniejszym posiłkiem dnia, jest śniadanie. W zasadzie nie wiem ile jest w tym prawdy, bo dla mnie wszystkie posiłki są ważne. Wychodzę z założenia, że najlepiej jeść mniej, a częściej. Jeśli chodzi o śniadania, to troszkę ciężko jest z samego rana (4:40) coś przełknąć. Z racji wieku i wnikliwemu badaniu lekarzy zmusiłem się do jedzenia, chociaż kawałka "czegoś" przed zażyciem tabsów. Ostatnio był to sernik cytrynowy :P No, ale już w weekendy, to na kuchenny stół wkracza cała batalia śniadaniowych cudeniek. Jednym z nich jest właśnie tuńczykowa pasta jajeczna. Zdrowa, pożywna, łatwa i szybka w przygotowaniu. Wiem, wspominałem też o kuchni slow...będzie, będzie ;) Jak slow, to slow :P Po prostu czasu nie mam by przysiąść do kompa i napisać. Póki co, pastę polecam ja Arek Gie.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2108
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 185
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1157
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 12
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2108
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 185
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1157
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Składniki
Do miski przekładamy obrane i pokrojone na ćwiartki jajka. Tuńczyka dodajemy wraz z zalewą. Do składników wrzucamy łyżkę majonezu (jeśli ktoś woli, można dodać więcej). Przy pomocy blendera, łączymy wszystkie składniki. Długość miksowania i struktura pasty, zależna jest od naszych preferencji wizualno-smakowych. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.