Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-03-2018
Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką + szczypiorkiem to mój najnowszy wynalazek. Doskonale sprawdza się do kanapek z dowolnym pieczywem. A jak pokroisz składniki nieco grubiej i pokruszysz twaróg, powstanie Ci pyszna sałatka! ;)
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 294
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9583
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2666
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 294
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9583
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Wykonanie to szybka sprawa. Jajka ugotowane na twardo obierz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i również posiekaj. Szczypiorek opłucz pod bieżącą wodą, otrzep z wody (lub osusz na ręczniku) i posiekaj. Wszystkie składniki pasty wymieszaj w misce, dopraw do smaku – ja mieszam widelcem, jednocześnie rozdrabniając twaróg. Przy okazji takiego rozdrabniania całość nabierze konsystencji pasty. Możesz też składniki pokroić grubiej, a twaróg pokruszyć i zrobić sałatkę zamiast pasty.