Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna z twarogiem wędzonym i rzodkiewką

Przepis dnia 2018-03-16
Pasta jajeczna z twarogiem wędzonym i rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 159

Dodano:

Odsłon: 33522

Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką + szczypiorkiem to mój najnowszy wynalazek. Doskonale sprawdza się do kanapek z dowolnym pieczywem. A jak pokroisz składniki nieco grubiej i pokruszysz twaróg, powstanie Ci pyszna sałatka! ;)

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta jajeczna z twarogiem wędzonym i rzodkiewką

Przygotowanie

  1. Wykonanie to szybka sprawa. Jajka ugotowane na twardo obierz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i również posiekaj. Szczypiorek opłucz pod bieżącą wodą, otrzep z wody (lub osusz na ręczniku) i posiekaj. Wszystkie składniki pasty wymieszaj w misce, dopraw do smaku – ja mieszam widelcem, jednocześnie rozdrabniając twaróg. Przy okazji takiego rozdrabniania całość nabierze konsystencji pasty.
    Możesz też składniki pokroić grubiej, a twaróg pokruszyć i zrobić sałatkę zamiast pasty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń