Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-03-2018
Pasta jajeczna z wędzonym twarogiem i rzodkiewką + szczypiorkiem to mój najnowszy wynalazek. Doskonale sprawdza się do kanapek z dowolnym pieczywem. A jak pokroisz składniki nieco grubiej i pokruszysz twaróg, powstanie Ci pyszna sałatka! ;)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Wykonanie to szybka sprawa. Jajka ugotowane na twardo obierz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i również posiekaj. Szczypiorek opłucz pod bieżącą wodą, otrzep z wody (lub osusz na ręczniku) i posiekaj. Wszystkie składniki pasty wymieszaj w misce, dopraw do smaku – ja mieszam widelcem, jednocześnie rozdrabniając twaróg. Przy okazji takiego rozdrabniania całość nabierze konsystencji pasty. Możesz też składniki pokroić grubiej, a twaróg pokruszyć i zrobić sałatkę zamiast pasty.