Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczna ze szczypiorem

Pasta jajeczna ze szczypiorem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1028 Ocena: 7083

Dodano:

Odsłon: 5694

Lubicie swojskie pasty na kanapki ? my bardzo lubimy a zwłaszcza jajeczną którą szybko się wykonuje i jest bardzo smaczna syn sobie zażyczył to mamusia zrobiła

Składniki

  • 12 jajek rozmiar M,
  • 0,5 łyżki musztardy sarepskiej,
  • 4 czubate łyżki majonezu,
  • 1 pęczek szczypioru,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • 0,5 łyżeczki pieprzu naturalnego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta jajeczna ze szczypiorem

Przygotowanie

  1. Na początek ugotować jajka na twardo, ugotowane zahartować w zimnej wodzie a następnie obrać ze skorupek. Do salaterki pokroić szczypior posolić go i uciskając dłonią sprawić aby był miękki następnie zetrzeć wszystkie jajka na tarce jarzynowej, dodać musztardę, majonez oraz pieprz i wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników ze sobą

  2. Gotową pastę przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika i można przechować ją do trzech czterech dni w lodówce o ile nie zjedzą, z podanych składników wyszedł mi pojemnik osiemset gram. Pasta nadaje się na śniadanie jak również na kolację

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń