Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta jajeczno-brokułowa z serem feta

Pasta jajeczno-brokułowa z serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 625 Ocena: 5222

Dodano:

Odsłon: 615

Pyszna pasta jajeczna z brokułem i serem feta. Doskonała do kanapek ale również do napełniania babeczek bankietowych.

Składniki

  • brokuł 0,5 szt
  • jajka 4 szt
  • ser feta 15 dag
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki
  • majonez ok. 1 łyżki
  • pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta jajeczno-brokułowa z serem feta

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-5 min, studzimy i również drobno kroimy. Kukurydzę odsączamy. Ser feta odsączamy, rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Dodajemy majonez - ok. 1 łyżki ale w razie potrzeby można mniej lub więcej. Doprawiamy do smaku pieprzem /ewentualnie solą/. Mieszamy i odstawiamy na kwadrans.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń