Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z bobu

Pasta kanapkowa z bobu

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48494

Dodano:

Odsłon: 2442

Pasty śniadaniowe są bardzo lubiane przez moich domowników. Staram się szukać nowych połączeń i urozmaicać pasty, aby nam się nie znudziły. Dzisiaj polecam sezonową pastę z bobu i świeżej mięty, której mam w ogrodzie pod dostatkiem.

Składniki

  • bób 150 g
  • sól
  • posiekana świeża mięta 4 łyżki
  • ser kozi 50 g
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • olej Kujawski z czosnkiem i bazylią 1 łyżka
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bób płuczemy, zalewamy wodą, solimy (pół łyżeczki), doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (około 20 minut). Ugotowany bób studzimy, następnie obieramy ze skórki.
    Obrany bób blendujemy z jogurtem, olejem i serem kozim. Doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, łączymy z posiekanymi listkami mięty.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń