Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasty śniadaniowe są bardzo lubiane przez moich domowników. Staram się szukać nowych połączeń i urozmaicać pasty, aby nam się nie znudziły. Dzisiaj polecam sezonową pastę z bobu i świeżej mięty, której mam w ogrodzie pod dostatkiem.
Ciasteczka całuski wprost rozpływają się w ustach. Nic w tym dziwnego, poniew...
Odsłon: 2274
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 56
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 122
Ciasteczka całuski wprost rozpływają się w ustach. Nic w tym dziwnego, poniew...
Odsłon: 2274
Oto propsto z magicznego ogrodu przesmaczne i zdrowe warzywa i owoce czyli ....
Odsłon: 56
Kalina koralowa to nie tylko roślina ozdobna, ale i lecznicza. Z jej owoców p...
Odsłon: 122
Składniki
Bób płuczemy, zalewamy wodą, solimy (pół łyżeczki), doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (około 20 minut). Ugotowany bób studzimy, następnie obieramy ze skórki. Obrany bób blendujemy z jogurtem, olejem i serem kozim. Doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, łączymy z posiekanymi listkami mięty. Smacznego.