Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasty śniadaniowe są bardzo lubiane przez moich domowników. Staram się szukać nowych połączeń i urozmaicać pasty, aby nam się nie znudziły. Dzisiaj polecam sezonową pastę z bobu i świeżej mięty, której mam w ogrodzie pod dostatkiem.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 115
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 151
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 255
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 115
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 151
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 255
Składniki
Bób płuczemy, zalewamy wodą, solimy (pół łyżeczki), doprowadzamy do wrzenia i gotujemy do miękkości (około 20 minut). Ugotowany bób studzimy, następnie obieramy ze skórki. Obrany bób blendujemy z jogurtem, olejem i serem kozim. Doprawiamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem, łączymy z posiekanymi listkami mięty. Smacznego.