Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta kanapkowa z cieciorki i suszonych pomidorów

Pasta kanapkowa z cieciorki i suszonych pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 3747

Dodano:

Odsłon: 1238

Pyszna pasta bezmięsna o aromatycznym smaku z dodatkiem czosnku, kminku i bazylii.

Składniki

  • cieciorka 1 puszka
  • suszone pomidory 1 słoik /250 ml/
  • kminek 1 łyżeczka
  • czosnek 2 ząbki
  • bzylia 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cieciorkę odsączamy /zalewę zachowujemy/ i przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować składniki. Do cieciorki dodajemy suszone pomidory wraz z całą zawartością słoika /tzn. z oliwą i czosnkiem/, ząbki czosnku, bazylię i kminek /może być mielony lub w ziarenkach - jeśli ktoś lubi jak coś chrupie/. Wszystko miksujemy na gładką masę. Jeśli pasta jest zbyt gęsta dolewamy zalewę od cieciorki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

catha 01 grudnia 2017 Moje smaki! Cieciorka plus suszone pomidory - połączenie doskonałe!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń