Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to kluczowy posiłek dnia, który dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Warto zadbać, by było dobrze zbilansowane i pełne wartościowych składników. Pasta z wędzonego łososia to świetne źródło białka, które na długo zapewnia uczucie sytości. Dodatkowo dostarcza cennych kwasów omega-3 i witamin z grupy B. Możesz serwować ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak awokado, ogórek czy pomidor. Doskonale komponuje się również z koperkiem i kiełkami. To nie tylko pyszna i zdrowa propozycja na śniadanie, ale także świetna przekąska na spotkania ze znajomymi. Pasta z łososia doskonale smakuje zarówno na mini kanapkach, jak i w kreatywnych wersjach, np. na chrupiących krakersach.
miska, deska do krojenia
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 64
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 453
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1556
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6487
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 64
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 453
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1556
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6487
Składniki
Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę, skrop łyżeczką oliwy z oliwek i przełóż do miski. Następnie dodaj drobno posiekaną szalotkę i delikatnie wymieszaj.
Do miski dodaj kremowy serek naturalny, dwie łyżki jogurtu oraz łyżeczkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Wymieszaj całość z łososiem, aż składniki się połączą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubisz, dodaj posiekany szczypiorek do środka lub posyp nim gotową pastę przed podaniem.
Dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Pasta jest gotowa! Możesz udekorować ją koperkiem oraz dodać ulubione dodatki, takie jak ogórek, awokado, pomidorki czy kiełki. Doskonale smakuje zarówno z pieczywem żytnim, jak i w wersji keto, np. z warzywami lub chrupiącymi nasionami.