Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie to kluczowy posiłek dnia, który dostarcza organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Warto zadbać, by było dobrze zbilansowane i pełne wartościowych składników. Pasta z wędzonego łososia to świetne źródło białka, które na długo zapewnia uczucie sytości. Dodatkowo dostarcza cennych kwasów omega-3 i witamin z grupy B. Możesz serwować ją z ulubionymi dodatkami, takimi jak awokado, ogórek czy pomidor. Doskonale komponuje się również z koperkiem i kiełkami. To nie tylko pyszna i zdrowa propozycja na śniadanie, ale także świetna przekąska na spotkania ze znajomymi. Pasta z łososia doskonale smakuje zarówno na mini kanapkach, jak i w kreatywnych wersjach, np. na chrupiących krakersach.
miska, deska do krojenia
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 743
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 168
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 743
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 168
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 438
Składniki
Wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę, skrop łyżeczką oliwy z oliwek i przełóż do miski. Następnie dodaj drobno posiekaną szalotkę i delikatnie wymieszaj.
Do miski dodaj kremowy serek naturalny, dwie łyżki jogurtu oraz łyżeczkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Wymieszaj całość z łososiem, aż składniki się połączą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli lubisz, dodaj posiekany szczypiorek do środka lub posyp nim gotową pastę przed podaniem.
Dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Pasta jest gotowa! Możesz udekorować ją koperkiem oraz dodać ulubione dodatki, takie jak ogórek, awokado, pomidorki czy kiełki. Doskonale smakuje zarówno z pieczywem żytnim, jak i w wersji keto, np. z warzywami lub chrupiącymi nasionami.