Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz wnieść powiew świeżości w swoje śniadaniowe menu? Postaw na pasty kanapkowe, bo otworzą przed tobą morze możliwości. Można przygotować je niemal ze wszystkiego – od pieczonych warzyw, przez wędzoną rybę, po mięso z kurczaka pozostałe po gotowaniu rosołu. Świetną bazą do śniadaniowych past są także wszelkiego typu sery. Z pewnością zasmakuje ci pasta kanapkowa z serkiem wiejskim.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 279
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11086
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3567
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4219
Składniki
Ogrzej jajka do temperatury pokojowej. Zagotuj wodę z łyżką octu. Włóż do niej ostrożnie jajka. Gotuj 8-10 minut. Schłodź ugotowane jajka pod zimną wodą i obierz ze skorupek. Pokrój w kosteczkę.
Odsącz serek wiejski z zalewy. Przesyp do miski. Połącz z jajkami.
Umyj rzodkiewki. Odłóż 3-4 do dekoracji. Resztę drobno posiekaj lub zetrzyj na dużych oczkach tarki. Dołóż do miski.
Posiekaj drobno szczypiorek. Dołóż do pozostałych składników.
W osobnym naczyniu połącz przeciśnięty przez praskę czosnek z pieprzem ziołowym, majonezem i 2 łyżkami zalewy z serka. Gdyby zalewy było zbyt mało (lub nie było jej wcale) uzupełnij ją (lub zastąp) jogurtem.
Dołóż sos do miski i wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą pastę. Dopraw ją białym pieprzem i solą.
Nałóż pastę na kromki chleba (świetnie sprawdzi się ciemne pieczywo). Pokrój na plasterki pozostałe rzodkiewki i udekoruj nimi kanapki.