Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 702
Dodano: 01.07.2020
Odsłon: 4416
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo . Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i studzimy .
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę .
Tuńczyka wyjmujemy na sitko i delikatnie odsączamy.
Kukurydzę odsączamy na sitku.
Do głębszego naczynia wkładamy odsączonego tuńczyka i rozgniatamy go widelcem . Dodajemy odsączoną kukurydzę , cebulę oraz obrane i pokrojone w kostkę jajka. Mieszamy łyżką . Na koniec dodajemy majonez , w ilości takiej , aby połączył nam składniki . Doprawiamy solą oraz pieprzem mielonym .
https://www.malgoskawkuchni.com/2020/07/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem.html
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)