Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pasta oliwkowa do chleba to ciekawy dodatek do kanapek i warzyw o ostrym, lekko cierpkim smaku. Wystarczy niewielka ilość, by urozmaicić każde danie. Całość jest też wyjątkowo zdrowa, pełna nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają pozytywnie na układ krążenia, serce czy funkcje poznawcze. Pastę przygotujesz w zaledwie kilka chwil i wystarczy jedynie kilka składników.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1114
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13119
Składniki
Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj je przez kilkanaście sekund, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Miksuj tak długo, by uzyskać pożądaną konsystencję – dla nieco większych grudek blenduj krócej. Dla gładszej – dłużej.
Pastę oliwkową do chleba wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Podawaj ją na chlebie, sucharkach, paluszkach chlebowych lub jako dodatek do surowych warzyw. Gotowe kanapki możesz udekorować plasterkami oliwek.
Resztki pasty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu tygodnia. Wyciągnij ją z lodówki na 15 minut przed użyciem, by lekko zmiękła.