Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pasta oliwkowa do chleba to ciekawy dodatek do kanapek i warzyw o ostrym, lekko cierpkim smaku. Wystarczy niewielka ilość, by urozmaicić każde danie. Całość jest też wyjątkowo zdrowa, pełna nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają pozytywnie na układ krążenia, serce czy funkcje poznawcze. Pastę przygotujesz w zaledwie kilka chwil i wystarczy jedynie kilka składników.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5513
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29863
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5513
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29863
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19560
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj je przez kilkanaście sekund, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Miksuj tak długo, by uzyskać pożądaną konsystencję – dla nieco większych grudek blenduj krócej. Dla gładszej – dłużej.
Pastę oliwkową do chleba wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Podawaj ją na chlebie, sucharkach, paluszkach chlebowych lub jako dodatek do surowych warzyw. Gotowe kanapki możesz udekorować plasterkami oliwek.
Resztki pasty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu tygodnia. Wyciągnij ją z lodówki na 15 minut przed użyciem, by lekko zmiękła.