Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pasta oliwkowa do chleba to ciekawy dodatek do kanapek i warzyw o ostrym, lekko cierpkim smaku. Wystarczy niewielka ilość, by urozmaicić każde danie. Całość jest też wyjątkowo zdrowa, pełna nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają pozytywnie na układ krążenia, serce czy funkcje poznawcze. Pastę przygotujesz w zaledwie kilka chwil i wystarczy jedynie kilka składników.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1327
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2233
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1327
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 493
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3494
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1124
Składniki
Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj je przez kilkanaście sekund, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Miksuj tak długo, by uzyskać pożądaną konsystencję – dla nieco większych grudek blenduj krócej. Dla gładszej – dłużej.
Pastę oliwkową do chleba wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Podawaj ją na chlebie, sucharkach, paluszkach chlebowych lub jako dodatek do surowych warzyw. Gotowe kanapki możesz udekorować plasterkami oliwek.
Resztki pasty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Zużyj w ciągu tygodnia. Wyciągnij ją z lodówki na 15 minut przed użyciem, by lekko zmiękła.