Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Możesz ją potraktować także jako przekąskę na zimno.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7454
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5096
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8740
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7454
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5096
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328163
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Papryki ułóż na blaszce do pieczenia w całości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W trakcie obracaj je, aby przypiekły się z każdej strony. Przełóż papryki do miski i zakryj je folią. Po około 15-20 minutach obierz je ze skórki. Usuń gniazda nasienne.
Do blendera włóż obrane ząbki czosnku i paprykę. Zmiksuj całość. Przełóż do miski. Dodaj ryż, sok z cytryny, oliwę i miód. Wlej przecier. Całość wymieszaj.