Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Możesz ją potraktować także jako przekąskę na zimno.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2812
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 430
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2380
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2812
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 430
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2380
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Papryki ułóż na blaszce do pieczenia w całości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W trakcie obracaj je, aby przypiekły się z każdej strony. Przełóż papryki do miski i zakryj je folią. Po około 15-20 minutach obierz je ze skórki. Usuń gniazda nasienne.
Do blendera włóż obrane ząbki czosnku i paprykę. Zmiksuj całość. Przełóż do miski. Dodaj ryż, sok z cytryny, oliwę i miód. Wlej przecier. Całość wymieszaj.