Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Możesz ją potraktować także jako przekąskę na zimno.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4242
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74225
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 581
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2338
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3486
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4242
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74225
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 581
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Papryki ułóż na blaszce do pieczenia w całości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W trakcie obracaj je, aby przypiekły się z każdej strony. Przełóż papryki do miski i zakryj je folią. Po około 15-20 minutach obierz je ze skórki. Usuń gniazda nasienne.
Do blendera włóż obrane ząbki czosnku i paprykę. Zmiksuj całość. Przełóż do miski. Dodaj ryż, sok z cytryny, oliwę i miód. Wlej przecier. Całość wymieszaj.