Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Możesz ją potraktować także jako przekąskę na zimno.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2785
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2785
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Papryki ułóż na blaszce do pieczenia w całości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W trakcie obracaj je, aby przypiekły się z każdej strony. Przełóż papryki do miski i zakryj je folią. Po około 15-20 minutach obierz je ze skórki. Usuń gniazda nasienne.
Do blendera włóż obrane ząbki czosnku i paprykę. Zmiksuj całość. Przełóż do miski. Dodaj ryż, sok z cytryny, oliwę i miód. Wlej przecier. Całość wymieszaj.