Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta paprykowa to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Możesz ją potraktować także jako przekąskę na zimno.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2518
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 347
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2518
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 347
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 750
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Papryki ułóż na blaszce do pieczenia w całości. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. W trakcie obracaj je, aby przypiekły się z każdej strony. Przełóż papryki do miski i zakryj je folią. Po około 15-20 minutach obierz je ze skórki. Usuń gniazda nasienne.
Do blendera włóż obrane ząbki czosnku i paprykę. Zmiksuj całość. Przełóż do miski. Dodaj ryż, sok z cytryny, oliwę i miód. Wlej przecier. Całość wymieszaj.