Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta pieczarkowa to świetna propozycja dla osób znudzonych monotonią kanapek z serem lub wędliną. To także ciekawy pomysł na urozmaicenie imprezowego menu. Pasta z pieczarek z dodatkiem kaszy jest oryginalna, smaczna, a przy tym pełna wartości odżywczych. Prosty wariant opisany poniżej możesz wzbogacić np. o 2-3 żółtka ugotowanych jajek albo kawałek startego parmezanu. Dzięki obecności kaszy pasta pieczarkowa ma taką konsystencję, że nie wymaga żadnego spoiwa. Jeśli jednak walory smakowe są dla ciebie ważniejsze od prozdrowotnych, możesz dodać do pasty odrobinę majonezu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35868
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35868
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Podpraż suchą kaszę w rondelku. Gdy zacznie pachnieć, przepłucz na sitku, włóż z powrotem do rondelka i zalej lekko osoloną wodą. Ugotuj do miękkości na wolnym ogniu.
Obierz pieczarki i bardzo drobno posiekaj. Równie drobno posiekaj obraną cebulę. Wymieszaj. Usmaż do miękkości na niewielkiej ilości masła klarowanego. W czasie smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem.
Połącz pieczarki i cebulę z kaszą. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Gotową pastę podawaj na grzankach lub świeżym pieczywie.