Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na smakowitą i pożywną pastę pieczarkowo - jajeczną, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek, ale także jako farsz do jajek i warzyw oraz dodatek do wędlin. Pasta jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smacznie polecam :)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 58
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6813
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 251
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 191
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 456
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 58
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6813
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 251
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 191
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 456
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy oczyszczone oraz pokrojone w plastry pieczarki i smażymy je do momentu odparowania wody. Zawartość patelni studzimy, a następnie przekładamy do blendera wraz z ugotowanymi jajkami, majonezem i ząbkiem czosnku. Wszystko miksujemy na jednolitą i gładką masę, a na koniec doprawiamy kuminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotową pastę schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)